Ny sparmånad och oförutsedda kostnader

Ny sparmånad och oförutsedda kostnader

Redan dags för en ny sparmånad. Denna månaden får jag en väsentligt mindre lön då jag inte haft möjlighet att jobba som vanligt. Därav kommer jag bara föra över 6000 kr till sparkontot. Därefter får jag se vad jag klarar av då månaden tyvärr har bjudit på fler oförutsedda kostnader förutom mindre jobb. Oförutsedda kostander = inga köp utan bara saker som måste lagas och åtgärdas…
Under december har jag mycket jobb inbokat så jag hoppas kunna kompensera sparkontot till nästa månad då jag även vill nå mitt “extrainsatta” sparmål för året. Egentligen nådde jag årsmålet på att bli skuldfri samt ha sparat ihop till 100.000 kr redan förra månaden därav fick jag höja målet igen och det ligger nu 130.000 kr. Kvar till målet efter denna insättning är 17.000 kr. Jag behöver som sagt dessa mål för att sporra mig själv annars tycker jag att det är lätt att falla ur.
Känslan när man får större oförutsedda utgifter och vet att man ändå klarar av dem (utan att röra sparkontot) är väldigt tillfredställande och verkligen en trygghet. Jag förstår vikten av att bygga upp ett buffertkonto skilt från mitt sparkonto. Sparkontot är heligt på något sätt och jag vill inte behöva röra dom pengarna. Dom finns helt enkelt inte. När jag vet vad var dessa oförutsedda kostnader kommer att sluta på den här gången blir det fokus på att bygga upp buffertkontot på nytt. Har ni skilda konton för buffert och sparande?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s